FAI Sailplane Grand Prix 2019. – svjetska kvalifikacijska jedriličarska utrka po prvi put u Livnu

Najljepša vijest za Božić i Novu godinu je stigla na adresu Aerokluba Livno, poslana iz FAI Gliding committee (Međunarodna zrakoplovna federacija). Prihvaćena je kandidatura Aerokluba Livno za organizaciju kvalifikacijske utrke Sailplane Grand Prix iz serije 10. (sezona 2019/20), čije će se finale održati u Cerdanya, Španjolska 2020 godine.

Termin održavanja (27.7 do 03.8. 2019) se do sada pokazao kao dobar izbor za održavanje natjecanja u Livnu i to zbog odličnog vremena i velikog broja povoljnih dana za letenje. Na natjecanju očekujemo pilote iz cijelog svijeta jer se radi o vrhunskom svjetskom jedriličarskom događaju.

Sailplane Grand Prix je odlična prilika za promociju livanjskog kraja i BiH u zrakoplovnom svijetu i turizmu općenito. Svakodnevna medijska popraćenost i live prijenos utrke je ključna karakteristika ovog natjecanja, te će Livno u tom periodu godine izazvati veliki interes javnosti.

U daljnjem periodu nas očekuju detaljne pripreme i ovime pozivamo sve zainteresirane sponzore i prijatelje kluba  da nam se pridruže kako bi ovaj događaj učinili još spaktakularnijim.

Sve informacije i novosti o ovome natjecanju možete pratiti i putem naše facebook stranice Aeroklub Livno.

https://www.facebook.com/pg/ak.livno/events/?ref=page_internal

One thought on “FAI Sailplane Grand Prix 2019. – svjetska kvalifikacijska jedriličarska utrka po prvi put u Livnu

Comments are closed.